Дні науки – 2024 на кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва імені Степана Шевчука

16 травня 2024 р. у рамках звітної наукової конференції викладачів, співробітників і здобувачів вищої освіти Рівненського державного гуманітарного університету у Відділі мистецтв Рівненської обласної універсальної наукової  бібліотеки відбулося секційне засідання викладачів і студентів кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва імені Степана Шевчука.

На ньому зі вступним словом виступив кандидат педагогічних наук, професор,  завідувач кафедри Олександр Сташук, який наголосив на вагомості науки як локомотиву прогресу і розвитку суспільства.

Викладачі (Крайлюк Л.В.) і студенти (Желязко Анастасія, Мечкало Яна, Гудзь Анна, Кожушко Дарина) виступили з науковими доповідями, тематика яких розкриває окремі аспекти наукової теми кафедри «Вітчизняне мистецтво в контексті європейського арт-простору: історичний дискурс і постмодерні виклики».

У рамках заходу відбулася презентація науково-творчої діяльності кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва імені Степана Шевчука за останні 5 років (2019 – 2024) (Шеретюк Р.М.). Викладачі кафедри (Вернюк Я.С., Чернюшок О.В., Чернієнко В.А., Антонюк-Коберська Н.М.) ділилися зі студентами своїм досвідом підготовки і написання наукових студій, проходження закордонних науково-педагогічних стажувань, участі в мистецьких конкурсах і проектах, а також творчими здобутками.