Весна іде, красу несе!

«Весна іде, красу несе»

Під такою назвою 14 березня 2019 р. на художньо-педагогічному факультеті РДГУ відкрилася виставка студентських робіт. Гобелени, об’єднані загальною темою весни й пробудження природи, репрезентують творчі здобутки одного з трьох напрямів підготовки фахівців на кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва – художнього текстилю. Промоутером виставки виступив її завідувач, кандидат педагогічних наук, професор Олександр Андрійович Сташук.

На відкритті з вітальним словом до присутніх викладачів і студентів звернулася декан факультету, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Богданівна Дзюбишина. Вона наголосила на тому, що художній текстиль кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва представлений колом надзвичайно талановитих і шанованих викладачів, до якого входять: Іванна Токар, Ірина Локшук, Ярослава Гузь і Ольга Чернюшок, а їхня копітка, щоденна праця з виховання молодого покоління професійних майстрів у галузі художнього текстилю заслуговує на всебічну підтримку і схвалення.

         До виступу був запрошений головний організатор виставки – старший викладач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Віра Андріївна Чернієнко. Мисткиня закцентувала увагу на тому, що представлені роботи – лише невелика частина вагомих творчих напрацювань студентів кафедри.

Своєрідний екскурс в історію західноєвропейського мистецтва провела доктор історичних наук, професор Руслана Миколаївна Шеретюк, яка у своєму виступі охарактеризувала художньо-мистецькі інтерпретації теми весни представниками різних художніх стилів і напрямів.

Завершальним акордом відкриття виставки став виступ кандидата історичних наук, доцента кафедри музеєзнавства і культурології Лариси Кіндратівни Костюк. Здійснений нею мистецтвознавчий аналіз представлених на виставці робіт дав підстави для твердження про високий рівень викладання та фахову підготовку студентів кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.