Міжнародна діяльність кафедри хореографії

Науково-творча діяльність кафедри хореографії спрямована на розширення зв’язків з навчальними закладами освіти, культури, культурно-освітніми установами в Україні та за її межами, де діють хореографічні колективи.
Співпрацюючи з українським Центром сучасної хореографії (м. Київ), налагоджено контакт з Всесвітньою радою танцю при ЮНЕСКО з метою отримання інформації про світові тенденції розвитку сучасної хореографії.
В березні 2019 року викладачі кафедри хореографії були зареєстровані в організації, яка опікується збереженням та розвитком усіх танцювальних напрямів  за підтримки UNESCO. Відвідали Міжнародний Конгрес INTERNATIONAL CONGRESS DANCE RESEARCH LVIV, The United Nations of Dance CID, що проходив у Львові у серпні місяці та познайомилися із великою кількістю професіоналів у даній галузі, відвідали майстер-класи й прослухали доповіді.
26-28 травня 2019 року в рамках міжнародної співпраці відбувся «Вечір польсько-української сучасної хореографії» між кафедрою хореографії РДГУ та кафедрою хореографії Гуманітарно-Економічної академії. Керівниками міжнародного проекту виступили доцент кафедри Горбачук Р.Л. та старший викладач Лобан Т.Й.
09-11 серпня 2019 року старший викладач Марквич Л.А., викладачі Манелюк Е.В., Манелюк Д.І., Гордєєва О.Ю. були учасниками Міжнародного Конгресу INTERNATIONAL CONGRESS DANCE RESEARCH LVIV, The United Nations of Dance CID, що проходив у Львові.
08-10 листопада 2019 року відбувся міжнародний фестиваль-конкурс «Lega Art Fest» (м. Олєцко, Польща). Співорганізатори фестивалю-конкурсу– викладачі кафедри Манелюк Е.В. та Манелюк Д.І. Член журі – Манелюк Д.І.
Міжнародний фестиваль-конкурс «Lega Art Fest» проводиться у межах укладеної Генеральної угоди про співпрацю між Рівненським державним гуманітарним університетом та Міським осередком спорту і рекреації «Лега» в м. Олєцко, Польща.
Засновниками фестивалю є International Festival Group, ГО «Творча майстерня «Діалог», Міський осередок спорту і рекреації «Лега», Рівненський державний гуманітарний університет (науково педагогічний склад кафедри хореографії).
04 грудня 2019 року відбулася в Парижі 23 Міжнародна Асамблея Ради Танцю. Кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри Лариса Маркевич та викладачі Ольга Гордєєва, Елла Манелюк були учасниками і мали зустріч з президентом INTERNATIONAL DANCE COUNCIL паном ALKIS RAFTIS з питань відкриття секції CID в м. Рівне. Іспанія, Італія, Балі, Домінікана, Арменія, Фінляндія, Ісландія, Узбекистан, Сербія, Македонія, Японія, Кенія, Мексика, Молдова, Індія, Бельгія, Болівія, Білорусія, Латвія, Мальта і ще велика кількість країн є членами даної організації. В Україні на даний момент членство мають 196 осіб. Організація є платформою для співробітництва між професіоналами різних видів та напрямів хореографічного мистецтва, можливістю, яка дозволяє співпрацювати з усім світом і створювати мистецькі проєкти міжнародного рівня. В березні 2020 року зареєстрована ГО «Рівненська секція Ради танцю» при UNESCO. Членами даної організації є доцент кафедри Маркевич Л.А., старші викладачі Манелюк Е.В., Гордєєв В.А., Легка І.П., Волошина Л.П., Лобан Т.Й., Шингер В.В., викладачі Манелюк Д.І., Гордєєва О.Ю.