Міжнародна діяльність кафедри івент-індустрій, культурології та музеєзнавства

Колектив кафедри культурології і музеєзнавства активно проводить міжнародну діяльність. Проф. Виткалов В.Г. входить до складу редколегії наукових збірників Жешувського університету (Польща); у редколегії фахового наукового збірника кафедри «Українська культура: минуле, сучасне, шляхи розвитку» (група Б) є польські, білоруські та німецькі дослідники; проф. Виткалов В.Г. і проф. кафедри Виткалов С.В. брали участь у міжнародній науково-практичній конференції у Мінську (республіка Білорусь, травень 2020 р.), про що свідчить програма заходу.

Викладачі кафедри є багаторічними учасниками міжнародних фестивалів дитячої творчості «Золотий лелека» (СІОFF) (Миколаївська обл.) та міжнародних академій педагогічної майстерності за участі представників США, Канади, Румунії, РФ, Німеччини та ін. Остання така міжнародна школа була проведена в он-лайн режимі 22-23 травня 2020 р., про що свідчать відповідні сертифікати;

Ст. викл. Глущук О.Г. і проф. кафедри Виткалов С.В. брали участь у міжнародному стажуванні в Університеті М. Коперника у м. Торунь (Польща) 2019-2020 н.р.

Чимало років поспіль кафедра проводить спільні наукові конференції з польськими ЗВО (ім. Я.Длугоша, ім. М.Коперника, Вища школа економіки Уні-Терра), про що свідчать відповідні програми заходів.

Чимало польських, російських, китайських, білоруських, азербайджанських, американських, румунських, болгарських, корейських та ін. науковців беруть участь у конференціях та публікуються у наукових збірниках кафедри.

У різні роки в наукових міжнародних проектах брали участь доцент кафедри Казначеєва Л.М. та студенти кафедри.

У 2020-2021 н. р. планується стажування викладачів кафедри у польських ЗВО.

Проф. Виткалов В.Г., проф кафедри Виткалов С.В. спільно з проректором РДГУ, проф. Пелехом Ю.В. (у 2018 р.) уклали угоду з Міністерством освіти Китаю щодо працевлаштування випускників РДГУ у китайських установах та закладах культури.