Міжнародна діяльність кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва

Члени кафедри ОДПМ активно задіяні у різноманітних міжнародних заходах. Переважно спрямування таких заходів виражене в науці та мистецтві. Серед наукових проєктів – проведення лекцій, дослідницька робота на кафедрах та бібліотеках, зустрічі з провідними науковцями університетів різних європейських країн. Творчі проєкти зосереджені у виставкових заходах та презентацій творчих робіт образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Також викладачі кафедри приймають активну участь у проведенні творчих пленерів з міжнародною участю, наприклад: «Гоща історична» (м. Гоща, Україна), «Болгарська виноградная лоза» (Болгарія),  «Звезда на морето – Бял Град» (м. Балчик, Болгарія).

Професор кафедри Руслана Шеретюк  упродовж останніх років активно співпрацює із науковцями Жешувського університету (Польща). В результаті такої діяльності нею було опубліковано ряд науково-дослідницьких статей та монографій.

Старший викладач кафедри Іванна Токар продовжує розпочату в минулі десятиліття виставкову діяльність у ряді європейських міст – м. Кросно (Польща), м. Свіднік, м. Прешов,  (Словаччина), м. Залаєгежег (Угорщина), м. Вітебськ (Білорусь) та інших. На виставках – персональних та спільних – вона демонструє власні творчі досягнення в галузі художнього текстилю.

Старший викладач кафедри Віра Чернієнко є учасницею міжнародних пленерів  в м. Алітус (Литва), 58-ї Міжнародної виставки мистецтв у Венеції «Падаюча тінь “Мрії” на сади Джардіні», міжнародному бієнале художньої кераміки імені Василя Кричевського (Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному).

Викладач кафедри Леонід Гринбокий представляв керамічні вироби декоративно-прикладного мистецтва на благодійному аукціоні в Іспанії, окремі керамічні вироби знаходяться в постійній експозиції в посольстві України в Римі (Італія).