ОСІННІЙ НАСТРІЙ Виставка живописних творів Олександра Сташука

ОСІННІЙ НАСТРІЙ

24 листопада 2020 року на художньо-педагогічному факультеті відбулось відкриття виставки живописних творів кандидата педагогічних наук, пофесора, завідувача кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Олександра Сташука, яка є результатом його пленерної праці упродовж двох останніх років.

Представлені роботи мають характер етюду –  короткочасної живописної замальовки, виконаної на природі з натури. На етюдних творах О.Сташука бачимо спробу творчого відтворення конкретних куточків природи Рівненщини, переважно рідної Млинівщини, де він народився та зростав. Там, на берегах напрочуд гарної та живописної річки Ікви і створювалося найбільше робіт з представленої на виставці колекції.

Гармонійні, овіяні лірикою та роздумами про нинішнє і прийдешнє твори автора відзначаються простотою та злагодженістю колірної побудови, вдалим тональним вирішенням, відсутністю будь-якої композиційної складності.  

У таких простих, але наповнених особливим змістом роботах простежується прагнення автора якнайповніше відобразити те, що він сам розуміє і відчуває – гармонію та досконалість Божественної краси, тієї краси, яка розлита навкруг і через яку споглядається велич та всесильність Творця.