Викладачі і студенти кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва – учасники Міжнародного мистецького проєкту

Навесні 2021 року представники кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва художньо-педагогічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету взяли участь у Міжнародному мистецькому проєкті «Z Nikiforem na Węgry – z Violą Berki do Polski», присвяченому творчості видатних художників європейського наївного малярства – Никифора (Польща) і Віоли Беркі (Угорщина). Він відбувався під патронатом Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща.

У художній виставці «Obrazy inspirowane życiem i twórczością  Nikifora i Violi Berki» взяли участь автори з Польщі, Угорщини, Австрії, США і України, яку представили викладачі з РДГУ: професор Руслана Шеретюк («Między sacrum a profanum» / «Між сакральним і профанним»), доцент Олена Власюк («Lato na Łemkowszczyźnie» / «Літо на Лемківщині»), викладач Ярослава Гузь («Fale pamięci starego miasta» / «Хвилі пам’яті старого міста»), а також магістр Павло Юрчук («Cerkiew świętego Yurija we Włodzimierzu Wołyńskim (1898 – 2021 rr.)» / «Церква святого Юрія у Володимирі-Волинському (1898 – 2021 рр.)»).

Роботи викладачів РДГУ були високо оцінені організаторами Міжнародної художньої виставки. Одним із підтверджень цього є те, що саме мистецький твір Олени Власюк «Літо на Лемківщині» прикрасив інтернет-сторінку одного з її співорганізаторів – окружного музею у місті Новий Сонч (Польща). Варто звернути увагу й на те, що вказана Міжнародна художня виставка – не дистанційна; з її експонатами нині можна ознайомитися, завітавши до Галереї на ратуші, що знаходиться в Галицькому Містечку в Новому Сончі.