Відкрите заняття з дисципліни “Історія костюму”

27 вересня 2021 року відбулось відкрите заняття з дисципліни ” Історія костюму” у виконанні студентів 1 курсу кафедри театральної режисури художньо-педагогічного факультету РДГУ кваліфікації ” Режисер драматичного театру” ( педагог- старший викладач Тетяна Сокіл).
Студенти, педагоги кафедри на чолі з деканом факультету- доцентом Наталією Богданівною Дзюбишиною поринули у дивовижний світ епох Стародавньої Греції та Єгипту, захопились величністю костюмів епохи Відродження.
Щиросердна атмосфера панувала на кафедральній сценічній площадці камерної зали, адже наші першокурсники демонстрували костюми з епох, розкриваючи їх історичні, театральні, музичні, архітектурні аспекти.
Нехай же здруженість та натхненний запал до мистецтва пронесуть крізь роки навчання наші першокурсники і в мить служіння театральному мистецтву на професійній академічній сцені, пам’ятатимуть слова режисера Олександра Таїрова: “Костюм-це друге тіло актора, це невід’ємна частина його сутності, це невід’ємна личина його образу, яка повинна так воєдино зливається з ним аби стати його сутністю”.