Відкритий семінар-дослідження «Постать митця крізь призму епох»

Відкритий семінар-дослідження «Постать митця крізь призму епох»

8 грудня 2021 р. на кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва художньо-педагогічного факультету РДГУ відбувся відкритий семінар-дослідження «Постать митця крізь призму епох». Його учасники –  студенти 1 курсу ОДПМ, а сам захід став підсумком вивчення навчальної дисципліни «Теорія мистецтва» (викладач – професор Руслана Миколаївна Шеретюк). На відкритому семінарському занятті були присутні також члени кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва: кандидат педагогічних наук, доцент Ольга Василівна Чернюшок і кандидат філологічних наук, доцент Ярослава Степанівна Вернюк.

Відкритий семінар-дослідження пройшов у діловій, робочій атмосфері. Доповідачі у своїх виступах на прикладі окремих творів мистецтва акцентували увагу на статусі, значенні, ролі, а також характеристиці митця у різні історичні епохи і художні періоди: Стародавнього Єгипту, античності, Середньовіччя, Відродження, бароко і рококо, романтизму, символізму, імпресіонізму, експресіонізму, сюрреалізму і соцреалізму.

На завершення відкритого навчального заняття кандидат педагогічних наук, доцент О.В. Чернюшок, котра є куратором 1 курсу ОДПМ, високо оцінила підготовку студентів до нього, їх вільне володіння матеріалом та вміння розставляти акценти з огляду на предмет дискусії. Водночас вона побажала студентам під час мистецтвознавчих описів творів образотворчого мистецтва активніше залучати знання з інших навчальних дисциплін, зокрема «Кольорознавства».