У скарбницю Перемоги: участь викладачів кафедри ОДПМ РДГУ в міжнародних науково-мистецьких проєктах

Докторка історичних наук, професорка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва художньо-педагогічного факультету РДГУ Руслана Шеретюк взяла участь в роботі Міжнародного мистецько-наукового симпозіуму «Art and Life 2». Його організатори – Інститут мистецтв Жешувського університету (Польща) і «Wela Art Gallery» (Франція). На цьому закордонному форумі митці та мистецтвознавці з Польщі, Бразилії, Угорщини, Франції, Словаччини, України, Фінляндії, Італії, Японії, Швейцарії та Іспанії презентували свої художні твори та наукові виклади відповідно визначеної цьогоріч тематики «Creation – Duration – Passage – Revival». Україну представляла викладачка Рівненського державного гуманітарного університету з доповіддю «Війна, Бог і Батьківщина, або Новітня іконографія українського мистецтва». У ній йшлося про твори українського мистецтва періоду російсько-української війни, що є, на думку науковиці, не лише реакцією вітчизняних митців на російську агресію, але й візуальною фіксацією суспільної свідомості українського народу, зокрема виявом осмислення та переосмислення ним в умовах війни базових національних цінностей та ідей.
Водночас викладачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва художньо-педагогічного факультету РДГУ Ярослава Гузь стала учасницею Міжнародної виставки-бенефісу «Мистецтво для України». В арт-кімнаті GLOKAL (Крінс, Швейцарія) відбулося офіційне представлення творчості українських художників, котрі від початку російсько-української війни активно працюють на мистецькому фронті. Молода рівненська мисткиня подала на цю міжнародну виставку дві свої роботи, а саме «Spring in Ukraine / Весна в Україні» і «Поле вогню».
В сучасних умовах наукова і творча діяльність викладачів кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва РДГУ є одним із інструментів привернення уваги світової громадськості до російсько-української війни та її повсякчасної актуалізації.