Вічна пам’ять Героям!

Колектив художньо-педагогічного факультету глибоко сумує з приводу загибелі мужніх Захисників – випускників кафедри хореографії та висловлює співчуття рідним, близьким, друзям, одногрупникам.

У той момент, коли дізнаєшся про трагічну загибель своїх випускників, час немов би зупиняється. Коли відпускає перша хвиля болю, шокового стану, ти поринаєш у спогади. І обличчя, усміхнені, щирі, дитячі, як живі спогади не полишають тебе. Роман Жук і Віталій Костюк – Герої України нашого часу, мужні воїни світла, які не ховаючись від війни, полягли на полі бою. Фортеця Бахмут – це плацдарм, який вони будуть захищати тепер вічно.

Віталій випускник кафедри 2012 року. Яскравим спогадом виринає ситуація із дипломною роботою, над якою працював курс з дисципліни «Мистецтво балетмейстера». Одноактна балетна вистава «Невигадана історія», у якій Віталій створив неймовірну композицію-діалог, що розгорталася в цирку. Виконуючи брейк-данс, він майстерно та креативно представив свого персонажа. Талановитий, неймовірно відкритий, доброзичливий, по-дитячому наївний, і такий мужній. Загинув Віталій (позивний Боксер) 10.02.2023 року у фортеці Бахмут. Вічна пам’ять Герою! Твої одногрупники, твої викладачі низько вклоняються тобі за твій подвиг, за твою жертовність, і за те, що ти був у нашому житті. Ти навіки оселився у нашій пам’яті, у наших серцях!

Роман випускник кафедри хореографії РДГУ 2016 року. Пригадується в пам’яті підготовка до надзвичайно відповідальної події в житті кафедри, а саме: клас-концерт випускного курсу. Роман завжди відрізнявся особливим почуттям відповідальності. Коли співпали репетиції за кордоном нашої країни та на кафедрі, Роман, перебуваючи на той час в Польщі, самостійно відпрацьовуючи складні технічні елементи грузинського танцю, гідно виступив на клас-концерті. Викладачі не мали жодних хвилювань в період відсутності Романа на репетиціях, оскільки це студент який мав загострене почуття відповідальності та беззаперечне вміння прийти на допомогу у будь-яких складних ситуаціях.

Загинув Роман Жук 21.01.2023 року у фортеці Бахмут. Вічна пам’ять Герою!

Наш обов’язок — пам’ятати героїчні вчинки воїнів, котрі стали на захист рідного дому! Ми пишаємось вами, Герої України!