Життя кафедри івент-індустрій, культурології та музеєзнавства за березень 2023

– Продовжується війна, нав’язана рф Україні.
– Продовжується прийом статей до фахових наукових збірників «Українська культура: минуле, сучасне, шляхи розвитку» (напрями «мистецтвознавство» і «культурологія») категорія «Б», вип. 44 і вип. 45 та науко-метричного альманаху «Актуальні питання культурології». Вип. 22. Напрям «мистецтвознавство» МОН України конкретизовано, на пропозицію проф. Виткалова С.В., за спеціальностями 034 «Культурологія», 023 «Образотворче, декоративно-прикладне мистецтво. Реставрація», 024 «Хореографічне мистецтво», 25 «Музичне мистецтво», 026 «Сценічне мистецтво», 027 «Музеєзнавство. Пам’яткознавство».
– До уваги студентів випускних курсів: прохання до 20.03 подати науковим керівникам завершені І-ІІ розділи бакалаврських досліджень.
– Всім студентам ІV курсу, бажаючим взяти участь у І етапі всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, необхідно подати завершені дослідження до 10.04. Учасникам буде додано додаткових 5-7 балів при загальному оцінюванні результатів.
– Студентська олімпіада з нагоди ювілею Г.С.Сковороди буде проведена 28.03 (відп. – голова СНТ О.Лобур).
– Проф. Виткалов С.В., як член Оргкомітету, брав участь у церемонії нагородження переможців Премії ім. Г.П.Косміаді (Арт-ательє Г.Косміаді, 24.03).
– Проф. Виткалов С.В. і Виткалов В.Г. брали участь у пленарному засіданні всеукраїнської н/п конференції «Трансформаційні процеси соціальної культури в Україні» (24.03).
– Проф. Виткалов С.В. брав участь у засіданні робочої групи ГЕР НАЗЯВО (24.03).
– Проф. Виткалов С.В. братиме участь у Круглому столі на тему «Наукова періодика в умовах війни: відповідальність та перспективи», організатором якого є МОН України та НПУ ім. М.П.Драгоманова (28.03).
– Проф. Виткалова С.В. затверджено у складі рецензентів фахового науко-метричного збірника категорії «Б» «Українські культурологічні студії» Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка.
– Проф. Виткалов С.В. організував зустріч здобувачів вищої освіти кафедри з організатором івент-заходів А.Осташем (22.03), в якій взяло участь 23 особи.
– Викл. Сніжко Л.П. спільно з випускницею кафедри, науковим співробітником Художнього музею Почаївської Свято-Успенської Лаври, проведено лекцію для студентів спец. 027 «Музеєзнавство. Пам’яткознавство» з (22.03).
– У рамках курсу «Сучасна регіональна культурна практика» (ІІІ курс спец. 028 «МСКД») проведено відкрите заняття для здобувачів в/о кафедри (І курс ОС «Магістр» – М.Шпаковська, А.Шворак, У.Кушнірук, М.Столяр), ІV курс спец. «МСКД» (В.Савчук, З.Головай), І курс ОС «Бакалавр» спец. 027 «Музеєзнавство. Пам’яткознавство» (Я.Трифонова, С.Доманська) та здобувачів в/о кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства і інформаційно-аналітичної діяльності ВНУ ім. Лесі Українки, під час якого студенти двох кафедр ознайомилися з методикою проведення окремих лекцій на кафедрі та обговорили проблемний ряд в організації освітнього простору (21.03, орг. – проф. Виткалов В.Г. та Виткалов С.В. – РДГУ, та проф. С.В.Гаврилюк і С.М.Чибиряк – ВНУ ім. Лесі Українки).
– Викл. Сніжко Л.П. провела профорієнтаційні заходи у трьох ліцеях м. Варащ (19.03) та ЗОШ с. Шпанів (24.03).
– Проф. Виткалов С.В. брав участь у засіданні Оргкомітету мистецької премії ім. Г.П.Косміаді з питань визначення переможців у м. Рівне за 2022 р. (21.03); він же, як заступник Головного редактора наукового Вісника НМАУ ім. П.І.Чайковського, брав участь у нараді з питань підвищення якості фахових наукових збірників категорії «Б», засновником яких є цей ЗВО (21.03).
– Проф. Виткалов С.В., Виткалов В.Г., викл. Сніжко Л.П., ст. лаб. Травинська Ю.В., здобувачі в/о різних освітніх ступенів (М.Шпаковська, В.Савчук, У.Кушнірук, С.Доманська, Я.Трифонова, М.Столяр) у рамках укладених угод про співпрацю та підготовки до проведення акредитаційних експертиз відвідали відкриту лекцію д-ра іст. наук, проф., завідувачки кафедри всесвітньої історії Харківського НПУ ім. Г.С.Сковороди О.Л.Рябченко на тему «ЗСУ та війська рф у мемах українського цифрового простору: гумор, політичні ідеї та ідеологічні образи» (орг. – Німецько-українське Академічне товариство, Посольство України у Франції, 21.03).
– НПП кафедри відвідали програму КЗ «Рівненська обласна філармонія» (19.03) «Танго свободи: Пам’яті А.П’яццоли» за участі Н.Пилатюка, С.Курдицького, А.Пермякова.
– Доц. В.Б.Тюска та доц. Л.М.Казначеєва взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Психолого-педагогічні проблеми вищої і середньої освіти в умовах сучасних викликів: теорія і практика», м. Харків (16-18 березня 2023 р.).
– Проф. Виткалов С.В., доц. Казначеєва В.Б. і Тюска В.Б. взяли участь у тренінгу «Розвиток організаційної спроможності творців культури, партнерство в проєктах», проведений польським експертом Krzysztof Łątka (Кшиштоф Лотка, 16.03). Це – цикл навчальних заходів для творців культури у межах реалізації Стратегії розвитку культури Рівного за підтримки #EU4Culture.
– Укладено Угоду про співпрацю з Харківською державної академією дизайну і мистецтв (орг. – проф. Виткалов С.В., 15.03).
– Вийшла друком монографія кандидата мистецтвознавства, доц. Я.В.Бондарчук «Історія релігійного мистецтва як відображення духовної еволюції людства в космічних циклах прецесії» (Львів, 2023. 870 с.), серед рецензентів якої є й проф. Виткалов В.Г.
– Керівництво РДГУ, вчена рада художньо-педагогічного й інших факультетів університету та представники науково-педагогічної громадськості України (ХДАК, КНУКіМ, Чернівецький НУ ім. Ю.Федьковича, НАКККіМ, ВНУ ім. Лесі Українки, Інститут культурології НАМУ, Маріупольський держуніверситет (Київ), НАОМА, НМАУ ім. П.І.Чайковського та ін., окремі музиканти художніх колективів та філармонійних центрів, управлінські структури обласної держадміністрації надіслали вітання завідувачу кафедри, проф. Виткалов В.Г. у зв’язку з його 70-річчям від дня народження (10-15.03).
– Згідно укладеної Угоди про співпрацю, проведено спільне засідання кафедр музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності ВНУ ім. Лесі Українки і івент-індустрій, культурології та музеєзнавства РДГУ (9.02), на якому обговорено напрями подальшої освітньої діяльності. У період з 13.03 по 24.03.2023 р. проведено навчальні заняття, у яких брали участь здобувачі в/о ВНУ ім. Лесі Українки; вони ж здійснили стажування на нашій кафедрі, що покращило внутрішню академічну мобільність студентів. Подібні аспекти використано й студентами нашої кафедри. У результаті – заплановано відзначення всіх учасників відповідними сертифікатами.
– Вітаємо усіх жінок, хто гортає сторінки нашого сайту, зі Святом Весни!
– На художньо-педагогічному факультеті проведено захід із вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка (орг. – ст. викл. Т.Г.Сокіл, 09.03).
– НПП кафедри (Виткалов С.В., Виткалов В.Г., Матусевич К.М., Сніжко Л.П.) взяли участь в онлайн зустрічі з представниками кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності ВНУ ім. Лесі Українки на предмет обговорення ОП цієї кафедри (9.03).
– Виткалов С.В., Виткалов В.Г., Матусевич К.М., Сніжко Л.П. та здобувачка в/о З.Нагорна надіслали теми виступів для участі у міжнародній науково-практичній конференції «Соціокультурна діяльність українок у ХХ ст.: вітчизняний та закордонний досвід», присвяченої пам’яті Л.Бурачевської, проведення якої заплановано на 15.03, організатором якої є Львівський НУ ім. І.Я.Франка (7.03).
– Випускниця магістратури кафедри М.Шумарова братиме участь у черговому аукціоні з продажу творів декоративно-прикладного мистецтва народних майстрів Рівненщини (Франція, 06-09.03. Пошук і відбір творів – С.Виткалов), кошти від реалізації яких підуть на підтримку ЗСУ.
– НПП кафедри відвідали: заключний концерт солістки Рівненської та Львівської філармонії О.Мацелюх, проведений в рамках ХХ міжнародного фестивалю органної музики «Дивовижний світ органа», організатором якого є обласна філармонія (5.03), персональну художню виставку члена обласного відділення НСХ України В.Гвоздинського (зала мистецтв КЗ «РОУНБ», концертну програму рівненського естрадно-джазового оркестру під управлінням Г.Фіськова (7.03). звітний концерт хореографічного ансамблю «Едельвейс» (МБК «Текстильник», 17.03).
– Проф. Виткалов С.В. брав участь у засіданні Галузевої експертної ради НАЗЯВО (3.03).
– Проф. Виткалов С.В. і проф. кафедри Матусевич К.М. провели профорієнтаційні заходи у ЗОШ № 3 та № 23 (2.03) м. Рівне.