Студенти – викладачі, або практичний дискурс «Методики викладання мистецьких дисциплін у ЗВО»

20 вересня 2023 р. на художньо-педагогічному факультеті РДГУ для студентів 1-го курсу спеціальності 014.12 «Середня освіта. Образотворче мистецтво» була проведена лекція з курсу «Теорія мистецтва» (викладач – магістрантка Анастасія Клочун).
26 вересня 2023 р. у відділі мистецтв Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося два лекційних заняття для студентів 1-го курсу спеціальності 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» (ОДПМ) з навчальної дисципліни «Теорія мистецтва» (викладачі – магістранти Дарина Луцик і Дем’ян Захарчук).
У рамках проходження курсу «Методика викладання мистецьких дисциплін у ЗВО» (викладач – професор Руслана Шеретюк) магістранти виконували практичне завдання підготувати і провести лекцію для студентів університету.
Під час навчальних занять студенти-магістранти засвідчили своє вміння підбирати і концентрувати належний теоретичний матеріал для лекційного викладу, забезпечувати візуальний ряд до нього, а головне – налагоджувати безпосередній контакт між студентом і викладачем та відповідними педагогічними прийомами стимулювати творче самостійне мислення у слухачів. Це підтвердив завідувач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва РДГУ, професор Олександр Сташук, котрий був присутній на відкритих заняттях студентів-магістрантів.