Навчальна програма Британської Ради і  Cultural Associates Oxford «Підтримка креативної економіки  ( opens in a nev tab)»  

У рамках неформальної освіти гарант ОПП 034 «Культурологія» першого (бакалаврського) рівня, доцент кафедри івент-індустрій, культурології та музеєзнавства Валентина Тюска успішно завершила навчання в онлайн програмі  Британської Ради і  Cultural Associates Oxford «Підтримка креативної економіки   ( opens in a newtab)»    для творців політик та представниць культурних та креативних індустрій з 06 грудня 2023 по 01 лютого 2024 року, яка вперше була адаптована для України (сертифікат від 16. 02. 24 р.). Ця програма забезпечила учасникам глибоке розуміння культурних та креативних індустрій у Великій Британії,  міжнародний обмін досвідом у галузі, підвищила знання та уміння в професійній діяльності.
    Під час курсу  учасники обговорювали широкий спектр тем, включаючи визначення цінності креативних індустрій, економічну і соціальну вартість цих індустрій, аспекти інтелектуальної власності, роль креативних хабів та бізнес-моделей для креативних підприємств, а також взаємодію креативного сектору з урядом. Особлива увага була приділена значенню бренду та дизайну в контексті культури та креативних індустрій. Викладачами програми були досвідчені британські та міжнародні фахівці з культурних і креативних індустрій. Онлайн-заняття включали модулі для самостійного вивчення матеріалів та фасилітовані сесії для обговорення з колегами зі схожих секторів, по завершенню програми успішних слухачів запросили на тематичну зустріч «Освіта для культурних та креативних індустрій»(06.02.24 р.), під час якої  поділилися досвідом, обговорили проблеми та перспективи розвитку креативних індустрій в Україні, зокрема, і в освіті. Виокремили ключові уміння майбутнього фахівця для роботи в галузі культурних індустрій.