“На перехрестях часу” кафедри культурології та музеєзнавства

У сучасному глобалізаційному культурному просторі неабиякої цінності набувають теми, які торкаються глибинних шарів народної культури,того могутнього джерела, з якого і сьогодні черпають теми і образи мистці різних видів і жанрів мистецтва. Тому, проект – Народознавчі студії, з назвою – “На перехрестях часу”, започаткований у контексті дисципліни “Народна художня культура”, це спроба обговорити й осмислити у студентському середовищі, які цінності у царині народної художньої культури залишили нам наші далекі пращури, яке місце у сучасному культурному просторі займають витвори народних мистців, як сьогодні співіснує “народне і модне”.
    На перших “студіях” говрили про дивовижний світ творчості Марії Приймаченко і Катерини Білокур; осмислювали роль житла у духовному світі українців; побачили різнобарв’я українських скринь, зауважили їх регіональні особливості, та “зазирнувши” під віко, помилувалися багатоманітністю традиційних жіночих головних уборів.
   У проекті взяли участь: Юлія Кравчик, Олена Усик, Юлія Кириченко, Яна Кухарська, Аліна Андреєва, Ангеліна Бурчак (студенти ІІІ-ІІ курсів,)  глядачами були студенти кафедри денної та заочної форм навчання