Життя кафедри івент-індустрій, культурології та музеєзнавства, за квітень

– Продовжується війна, нав’язана рф Україні.
– Продовжується прийом статей до фахових науко-метричних збірників «Українська культура: минуле, сучасне, шляхи розвитку» (напрями «мистецтвознавство» і «культурологія») категорії «Б», вип. 44 і вип. 45. Напрям «мистецтвознавство» конкретизовано за спеціальностями 034 «Культурологія», 023 «Образотворче, декоративно-прикладне мистецтво. Реставрація», 024 «Хореографічне мистецтво», 25 «Музичне мистецтво», 026 «Сценічне мистецтво», 027 «Музеєзнавство. Пам’яткознавство». Відкрито нові напрями «Дизайн» і «Менеджмент соціокультурної діяльності». Здійснюється прийом статей й до науко-метричного альманаху «Актуальні питання культурології». Вип. 22.
– Всім студентам, бажаючим взяти участь у І етапі всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, необхідно подати завершені дослідження до 10.04. Учасникам буде додано додаткових 5-7 балів при загальному оцінюванні результатів, які можна використати під час екзаменаційної сесії.
– Розпочинається прийом заявок для участі у звітній науковій конференції РДГУ. Інформацію прохання надсилати куратору СНТ проф. Виткалову С.В. до 17.04.
– І тур всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт відбудеться 13.04. о 14.00 в режимі он-лайн.
– У черговому засіданні Експертної ради МОН України з питань атестації наукових кадрів за напрямами «мистецтвознавство» та «культурологія», спеціалізованих учених рад та «разових» рад і наукових збірників брав участь проф. Виткалов С.В. (12.04).
– НПП кафедри відвідали «збірну» експозицію картин у виставковій залі Рівненського відділення НСХ України (12.04); магістранти кафедри відвідали музей бурштину і ознайомилися зі специфікою його роботи (12.04, орг. – С.Виткалов).
– Колектив кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності ВНУ ім. Лесі Українки надіслав сертифікати про участь НПП і студентів кафедри івент-індустрій, культурології та музеєзнавства РДГУ у спільному освітньому проекті його організаторам (С.Виткалов і В.Виткалов), натомість аналогічні сертифікати були надіслані й С.Виткаловим до ВНУ ім. Лесі Українки (7.04).
– Проф. Виткалов С.В. брав участь у плановому засіданні НАЗЯВО (7.04).
– Проф. Виткалов С.В. взяв участь в акредитаційній експертизі ОП «Актуальні мистецькі практики», «Скульптура», «Живопис» спеціальності «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво. Реставрація» у Львівській національній академії мистецтв (5-7.04).
– Студенти І курсу кафедри відвідали відділ народознавства КЗ «РОКМ» РОР і прослухали лекцію його завідувачки А.Українець (5.04, орг. – С.Виткалов та О.Пелех).
– У рамках неформальної освіти планується зустріч здобувачів вищої освіти та НПП кафедри з представницею Всеукраїнського телеканалу ІSТV (Київ), ведучою програми «Факти» Юлією Сеник (орг. – проф. С.Виткалов, 12-13.04).
– КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР відновлює друк періодичного культурологічного альманаху «Народна творчість Рівненщини», до редколегії якого запрошено проф. Виткалова В.Г. і Виткалова С.В. Перший номер часопису буде презентовано 19.04 для керівників територіальних громад.
– Сертифікати учасників студентської олімпіади, присвяченої ювілею Г.С.Сковороди, будуть вручені на засіданні вченої ради художньо-педагогічного факультету. Додаткові бали, надані учасникам, можуть бути використані під час літньої екзаменаційної сесії з професійно-орієнтованих дисциплін.
– Упродовж тижня (23.03-30.03) перегляд нашого сайту становив 2.295 звернень, тобто в середньому 343 перегляди на добу.
– НПП та студенти кафедри відвідали персональну виставку художніх творів львівського митця, проф. ЛНАМ Р.М.Яціва та В.Вакханця, одного із засновників мистецтва нонконформізму в Одесі, а також експонування Р.Сельського (1.04, «Євро-Арт»).
– НПП кафедри та здобувачі в/о (Виткалов С.В., Виткалов В.Г., Сніжко Л.П., Травинська Ю.В. та М.Шпаковська, А.Шворак, І.Боровець, А.Філяровська, З.Головай, В.Савчук, М.Рубан, В.Ступак, М.Столяр, У.Кушнірук, К.Романенко) надіслали до Оргкомітету теми виступів для участі у ІІ всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні питання, проблеми та перспективи розвитку гуманітарних наук у сучасному соціокультурному просторі», проведення якої заплановано у м. Київ, 5 квітня 2023 року.